Με βάση τον άνθρωπο                                                                                                                                       


«Το όραμά μας είναι σχετικά απλό.

Το επίκεντρο κάθε μας κίνησης είναι ο τόπος μας, οι άνθρωποί μας και 

ΕΣΥ είσαι ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ !»Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ( Ε.Λ.ΗΓ ) δημιουργήθηκε με πρωταρχικό σκοπό την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής ( αγορά  του 67% των μετοχών)  από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.Η).

Αφορμή η προκήρυξη του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.          ( ΤΑΙΠΕΔ)  και η Πρόσκληση υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση πλειοψηφικού μεριδίου συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας Α.Ε.


Η στρατηγική της εταιρείας μας έχει ως στόχο, σε συνεργασία με ναυτιλιακή εταιρεία, την σύμπραξη - σύσταση κοινοπραξίας που θα αφορά την διαχείριση του Λιμένα Ηγουμενίτσας και των υπολοίπων λιμένων, μαρίνων αλλά και για την αιγιαλίτιδα ζώνη στα όρια του νομού Θεσπρωτίας.


Η κοινή διαχείριση με Port Operator δίνει την δυνατότητα για την αξιοποίηση στο έπακρο όλων των δυνατοτήτων της ευρύτερης περιοχής, παράγοντας πλούτο με νέες δραστηριότητες,  οι οποίες μέσα από την συμμετοχή -  προσπάθεια, θα αποτελέσει ανταποδοτική ωφέλεια στην τοπική κοινωνία και όχι μόνο.


Ως ελεύθεροι σκεπτόμενοι πολίτες, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, ιδεολογικά ανεξάρτητοι για τον κοινό στόχο, καλούμε όλους τους πολίτες της Ηγουμενίτσας της Θεσπρωτίας της Ηπείρου αλλά και όλους του Θεσπρωτούς - Ηπειρώτες στο εξωτερικό να συμπράξουν στην κοινή αυτή προσπάθεια.


Η διασφάλιση, η ανάπτυξη του λιμανιού, των ακτών, των τουριστικών και αλιευτικών καταφυγίων, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και για την αιγιαλίτιδα ζώνη,  είναι η αρχή και το τέλος του τόπου, και των ανθρώπων του, όπου μέσα από αντίξοες συνθήκες και με κόπο ζωής ανέδειξαν για τον τόπο αυτό την αξία του.


Με βασική μας προϋπόθεση την προστασία του δικού μας περιβάλλοντος δεσμευόμαστε ενώπιον του κοινού συμφέροντος, για αγώνα και προσπάθεια,  ώστε ο τόπος αυτός να παραμείνει στους δικούς του ανθρώπους και στα δικά του παιδιά. Η προσπάθεια δύσκολη, όχι ανέφικτη,  διότι αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, όμως αυτός που δεν αγωνίζεται ήδη έχει χάσει.